Η καλή ψυχολογία οδηγεί στη ευτυχία.


Σε όλους έχει συμβεί να πέφτουμε ψυχολογικά. Κάποια στιγμή στη ζωή μας βιώσαμε ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα. Εκεί που νιώθαμε καλά ξαφνικά χωρίς ιδιαίτερα εμφανή λόγο, σκέψεις ξεπηδάνε από το μυαλό και οδηγούν σε συμπεριφορά που αγγίζει τα όρια της κατάθλιψης.

Πίσω από όλο αυτό το ψυχικό μελόδραμα υπάρχουν υποσυνείδητες σκέψεις, παλιές πεποιθήσεις που εδραιώθηκαν κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, άγχη και φοβίες που το οικονομικό σύστημα μας προκαλεί.


Τι συμβαίνει λοιπόν ;

Αν βγουν προς τα έξω λοιπόν όλες αυτές οι εδραιωμένες σκέψεις και πεποιθήσεις το άτομο θα παρουσιάσει ψυχολογικές μεταπτώσεις και αλλαγή διάθεσης. Συνήθως αυτή η αντίδραση καταλαγιάζει μετά από το πρώτο ξέσπασμα και το άτομο επανέρχεται σε ένα φυσιολογικό επίπεδο χωρίς καμία παρέμβαση.

Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται η κακή διάθεση να παραμείνει και οι άσχημες σκέψεις να ανακυκλώνονται. Αυτό θα προκαλέσει την επιδείνωση της ψυχικής υγείας του ατόμου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη η παροχή βοήθειας και  στήριξης του ατόμου από το περιβάλλον του.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε ένα δικό μας άτομο το οποίο βασανίζεται από κακή διάθεση;


  • Μιλάμε μαζί του. Προσπαθούμε να του δείξουμε τις δυο όψεις του νομίσματος. Συζητάμε το πρόβλημά του, σεβόμενοι τα όρια που βάζει και του δείχνουμε τον τρόπο να  βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.
  • Προτείνουμε να πάει σε κάποιον ειδικό να συζητήσει και να δεχτεί τη βοήθεια που θα του παρέχει.
  • Τον παρακινούμε να κάνει πράγματα που του αρέσουν όπως περπάτημα στη φύση, κάποιο σπορ, εκδρομές.
  • Οι ενεργειακές θεραπείες τέλος βοηθούν στο να επέλθει ισορροπία στο ενεργειακό μας επίπεδο, απομακρύνουν τις αρνητικές πεποιθήσεις, τις φοβίες, συντελούν στην αποβολή του άγχους και οδηγούν σε αρμονικές και ισορροπημένες σκέψεις. Μια μόνο θεραπεία μπορεί να αλλάξει ριζικά τη ζωή ενός ατόμου.
Η ζωή μας είναι όμορφη αρκεί να τη βλέπουμε έτσι. Απολαύστε την ομορφιά ενός τοπίου, ενός λουλουδιού, σε ένα περίπατο, σε ένα ηλιοβασίλεμα, στον αγαπημένο σας καφέ. Απολαύστε την κάθε ξεχωριστή και μοναδική στιγμή και βρείτε την ευτυχία μέσα σας!!! Είναι εκεί!!!


Καλή ψυχολογία σημαίνει λοιπόν να κάνουμε όμορφες σκέψεις και να ζούμε στο παρόν. Να απολαμβάνουμε και να ζούμε την κάθε στιγμή με πάθος και ένταση. Να μαθαίνουμε διαρκώς, να εξελισσόμαστε διαρκώς, να μην εφησυχάζουμε. Καλή ψυχολογία σημαίνει κατανόηση και αποδοχή.
Τέλος καλή ψυχολογία σημαίνει αγάπη για τη ζωή!

Ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος με μικρές καθημερινές αλλαγές!!


Συντάκτης : Γιώτα Γρέκη
Εκπαιδευτικός, Ειδική Παιδαγωγός, Δασκάλα Γιόγκα, Εναλλακτική Θεραπεύτρια.


( Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή (ολική, μερική ή αποσπασματική)  με την προϋπόθεση αναγραφής της πηγής προέλευσης.
Όσον αφορά στα ενυπόγραφα άρθρα επιτρέπεται η αναδημοσίευση ΜΟΝΟΝ κατόπιν αδείας του συγγραφέα.)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είδους Έλληνας είσαι;

Ω ΓΕΝΝΑΙΑ ΨΥΧΗ!

Μοναχικός σημαίνει Μοναδικός