Ελληνική Ψυχή. Υπόθεση λίγων!



Συντάκτης : Γιώτα Γρέκη

 Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη, μας δίδαξε ο Παλαμάς.

Η ψυχή του Λεωνίδα, του Αχιλλέα, του Αλεξάνδρου! Οι ατρόμητες ψυχές των Ελλήνων που μάχονταν για ελευθερία, για υστεροφημία, για απονομή δικαιοσύνης!

Και φτάνουμε στο 1940! Στο ηρωικό έπος! Οι ψυχές των Ελλήνων ξυπνούν και όταν οι Ιταλοί μας κηρύσσουν τον πόλεμο η αντίδραση του ελληνικού λαού είναι μοναδική! 

ΟΧΙ βροντοφωνάξαν όλοι με μια φωνή και τα ελληνικά γονίδια τους ζητούσαν ΑΕΡΑ! Με πνεύμα αυτοθυσίας, ανέβηκαν στα βουνά για να υπερασπιστούν το ύψιστο αγαθό: την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!


Οι αντιξοότητες και οι δύσκολες συνθήκες ήταν πολλές, ωστόσο οι Έλληνες υπέφεραν όλα τα δεινά με θάρρος, τόλμη και γενναιότητα και απέδειξαν σε όλο τον κόσμο, πως ο ελληνικός λαός αν ενωθεί για έναν κοινό σκοπό είναι ανίκητος!

Οι Έλληνες νικούν τους Ιταλούς. Η ελληνική αυτή νίκη χαρακτηρίστηκε ως "θαύμα" από τον παγκόσμιο τύπο της εποχής. Όμως για ποιο θαύμα μιλάμε, όταν οι Έλληνες με πνεύμα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης άκουσαν τις αρχέγονες μνήμες των γονιδίων τους που τους καλούσαν σε μάχη υπερ της πατρίδας; Μοναδικός σκοπός των στρατιωτών μας ήταν να εξουδετερώσουν τον εχθρό, τον οποίο έτρεξαν να αντιμετωπίσουν χωρίς φόβο!

Και ως γνήσιοι απόγονοι του Λεωνίδα ποτέ δεν μέτρησαν τον αριθμό των εχθρών, παρά μόνο κοιτάζονταν και έλεγαν: " Και ούτος ο αριθμός καλός εστί".

Ακόμα και ο εχθρός αναγνώρισε τον δυναμισμό των Ελλήνων στρατιωτών.

 Ο Χίτλερ παραδέχτηκε : " Χάριν της ιστορικής αληθείας οφείλω να ομολογήσω ότι μόνον οι Έλληνες, εξ όλων των αντιπάλων οι οποίοι με αντιμετώπισαν, πολέμησαν με παράτολμον θάρρος και υψίστην περιφρόνησιν προς τον θάνατον…"

(από λόγο πού εκφώνησε στις 10/5/1941)

Αλλά και όλος ο κόσμος μιλούσε και θαύμασε τους Ελληνες!

  • Ο Τσόρτσιλ είπε:  " Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες".

  • Ραδιοφωνικός σταθμός της Μόσχας κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ελλάδας: 

"Πολεμήσατε άοπλοι εναντίον πανόπλων και νικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και επικρατήσατε. Δεν ήταν δυνατόν να γίνει αλλιώς διότι είστε Έλληνες. Κερδίσαμε χρόνο για να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι θα σας ευγνωμονούμε".

  • "Γκεόργκι Ζούκοφ, Στρατάρχης του Σοβιετικού Στρατού:

"Εάν ο Ρωσικός λαός κατόρθωσε να προβάλλει αντίσταση μπροστά στις πόρτες της Μόσχας, να συγκρατήσει και να ανατρέψει τον Γερμανικό χείμαρρο, το οφείλει στον Ελληνικό λαό, που καθυστέρησε τις Γερμανικές μεραρχίες όλον τον καιρό, που θα μπορούσαν να μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία της Κρήτης υπήρξε το κορύφωμα της Ελληνικής Προσφοράς".

Το θάρρος μας, η ελληνική ψυχή που ζούσε μέσα μας ξύπνησε και αλλάξαμε για μια ακόμα φορά την ιστορία.


Η ελληνική ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη! 

28/10/2018 : Ένας νέος ήρωας θα περάσει στα Ηλύσια Πεδία, όταν η αγάπη του για την πατρίδα τον οδήγησε στον θάνατο. Ονομαζόταν Κωνσταντίνος Κατσίφας και εκδιώχθηκε, κυνηγήθηκε και δολοφονήθηκε από Αλβανούς στην Βόρεια Ήπειρο.

 Δεν ξεχνάμε.....

Και ερχόμαστε στο σήμερα.

Οι προδότες πολλοί. Κατευθύνουν τον λαό σε μια παθητική, δουλική στάση και εμείς, εμείς οι απόγονοι του Λεωνίδα, του Αχιλλέα, του Αλεξάνδρου, του Κολοκοτρώνη, του Παύλου Μελά και πολλών άλλων ενδόξων ηρώων, υποτασσόμαστε για έναν μισθούλη, μια ανιαρή ζωούλα, ενώ οι πρόγονοί μας, μας δίδαξαν μέσα από την αυτοθυσία τους, πως το ύψιστο αγαθό για το οποίο κανείς οφείλει να ζει και να μάχεται είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! 

Άραγε η ελληνική ψυχή εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα μας αθέλητα κρυμμένη; 

Και αν ναι μήπως είναι ώρα να βγει προς τα έξω η μαχητικότητα, το πνεύμα, το αίσθημα δικαιοσύνης, η αυτοθυσία του Έλλην ανθρώπου;

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες μας!!!!

( Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή (ολική, μερική ή αποσπασματική) με την προϋπόθεση αναγραφής της πηγής προέλευσης.

 Όσον αφορά στα ενυπόγραφα άρθρα επιτρέπεται η αναδημοσίευση ΜΟΝΟΝ κατόπιν αδείας του συγγραφέα.)

 







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είδους Έλληνας είσαι;

Ω ΓΕΝΝΑΙΑ ΨΥΧΗ!

Μοναχικός σημαίνει Μοναδικός