Ήθος: Έμφυτο χαρακτηριστικό των γνήσιων Ελλήνων!

Συντάκτης : Γιώτα Γρέκη

Εκπαιδευτικός, Ειδική Παιδαγωγός, Δασκάλα Γιόγκα, Εναλλακτική Θεραπεύτρια.




 Το ήθος είτε υπάρχει σε έναν άνθρωπο είτε δεν υπάρχει.


Ήθος σημαίνει να ακολουθείς τους φυσικούς κανόνες χωρίς να σε αναγκάζει κανείς. ( Ακόμα και στα λανθασμένα πρότυπα των καιρών γυρνάς με αδιαφορία την πλάτη γιατί όσο τα προβάλλεις, τόσο δύναμη τους δίνεις).


Να είσαι δίκαιος επειδή έτσι πρέπει.


Να μην αδικείς κανέναν.


Να είσαι αληθινός με όλους.


Να είσαι γενναίος.


Να αγαπάς τη φύση, τη ζωή και να σέβεσαι όλη τη δημιουργία.


Άνθρωποι που ακολουθούν την Ελληνική Κοσμοθέαση για εμένα έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά και έμφυτο ΗΘΟΣ χωρίς να πτοείται η ψυχή τους από τις απειλές και τις κατάρες για τιμωρίες από κάποιον θεό.



Έχουν ΗΘΟΣ από τη συνείδηση τους, αυτό επιβάλλει η λογική τους, έτσι μιλά η καρδιά τους.


🇬🇷🤍🇬🇷🤍🇬🇷🤍🇬🇷

Ήθος και Έλληνας είναι ένα!!!

Και ο γνήσιος Έλληνας έχει Έμφυτο Ήθος!!!

Ας διαβάσουμε την προσευχή του Σωκράτη προς τους Θεούς και ας αντιληφθούμε το μεγαλείο της σκέψης και των αρχών των προγόνων μας.

Ω φίλε ΠΑΝ τε και άλλοι όσοι τήδε θεοί, δοίητε μοι καλώ γενέσθαι τάνδοθεν έξωθεν δε όσα έχω, τοις εντός είναι μοι φιλία, πλούσιον δε νομιζοιμι τον σοφόν. Το δε χρυσούν πλήθος είη μοι όσον μήτε φέρειν μήτε άγειν δύνατ άλλος ή ο σώφρων.


Ω φίλε(αγαπητέ) ΠΑΝ (Δημιουργέ που έχεις φτιάξει το ΠΑΝ), και σεις άλλοι θεοί, όσοι λατρεύεστε εδώ ,κάνε τε με να γίνω ωραίος εσωτερικά(στην ψυχή). Τα δε υλικά αγαθά, όσα έχω, κάντε τα να βρίσκονται σε αρμονική σχέση με τις ιδέες μου. Να νομίζω πλούσιο μόνο το σοφό, και να έχω τόση περιουσία, όση θα ήταν αρκετή να έχει και να ανέχεται, όχι άλλος άνθρωπος αλλά ο σώφρων.


Πλάτων (Φαίδρος)


( Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή (ολική, μερική ή αποσπασματική) με την προϋπόθεση αναγραφής της πηγής προέλευσης. )


ΓΠΓ




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είδους Έλληνας είσαι;

Ω ΓΕΝΝΑΙΑ ΨΥΧΗ!

Μοναχικός σημαίνει Μοναδικός