Μην είστε θύματα! Γίνετε βήματα αλλαγών! 2

 


Συντάκτης : Γιώτα Γρέκη

Εκπαιδευτικός, Ειδική Παιδαγωγός, Δασκάλα Γιόγκα, Εναλλακτική Θεραπεύτρια.

Για να αλλάξει η κατάσταση που αναλύσαμε στο προηγούμενο άρθρο (Μην είστε θύματα! Γίνετε βήματα αλλαγών! 1) και να μην είμαστε πλέον χειραγωγήσιμοι και υπάκουοι δούλοι του συστήματος, πρέπει να αντιληφθούμε ότι πρέπει να δράσουμε σε δύο τομείς: ατομικό και συλλογικό.

  • Ατομικό επίπεδο δράσης:
Στο επίπεδο αυτό συνειδητοποιείς την κατάσταση, αλλάζεις, απορρίπτεις ότι σου πετά το σύστημα ως αλήθεια, δεδομένο, καλό και υγιές, υιοθετείς και εφαρμόζεις υψηλές αρχές και αξίες. Με την αλλαγή σε ατομικό επίπεδο βελτιώνεις την καθημερινότητά σου και ναι κατακτάς την αριστεία. Πλέον ξεχωρίζεις γιατί λάμπεις εκ των έσω! Όμως αντιλαμβάνεσαι και τον ρόλο σου γιατί πρέπει να μπορέσεις να συνεισφέρεις ότι μπορείς για την κοινωνική αλλαγή. Αυτή θα έρθει μόνο αν ακολουθήσει αλλαγή και σε συλλογικό επίπεδο, δηλαδή όταν αφυπνιστούν πολλοί.



  • Συλλογικό επίπεδο:
Η αλλαγή στο ατομικό επίπεδο θα σε ωθήσει να επιθυμείς διακαώς την αλλαγή σε συλλογικό επίπεδο. Θα προσπαθείς να ενημερώσεις τους συνανθρώπους σου να κατανοήσουν την άθλια ζωή που ζουν και πως το σύστημα τους εκμεταλλεύεται και τους καταστρέφει. Θα βοηθάς τους νέους να αποκτήσουν σωστές προσωπικότητες. Αυτοί είναι το μέλλον. Εσύ χτίζεις το παρόν για ένα καλύτερο μέλλον.

Δύσκολο να επιτευχθεί μια συλλογική αλλαγή αλλά αν πραγματοποιηθούν πολλές ατομικές υπάρχει ελπίδα.

Και αυτό είναι επανάσταση πραγματική που θα οδηγήσει στην αλλαγή!

Δημιούργησε λοιπόν την ατομικότητα σου! Ξεχώρισε με τα ιδανικά σου. Παρακίνησε και άλλους με τη στάση που κρατάς στη ζωή σου να κάνουν το ίδιο.
Πολλές ατομικότητες μαζί θα φέρουν την κοινωνική αλλαγή! Γιατί πλέον δε θα ειναι άμορφες μάζες, αλλά ξεχωριστές σκεπτόμενες υπάρξεις που δε θα χειραγωγούνται και δε θα υποτάσσονται αλλά θα διεκδικούν, θα απαιτούν και θα δημιουργήσουν έναν πιο δίκαιο κόσμο.

Ακόμα και αν αυτό είναι ουτοπικό, ΕΣΥ θα είσαι πραγματικός ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ! Γιατί ΕΣΥ θα έχεις πλέον βγει από το μαζικό τρόπο σκέψης και θα έχεις αποκτήσει τη δική σου ατομική σκέψη και κρίση.
Γιατί επανάσταση σε αυτόν τον κόσμο είναι να μένεις πιστός στις αρχές σου, στις αξίες σου, στα ιδανικά σου που καλλιέργησες μακριά από το μαζικό τρόπο σκέψης, μέσα σε κλίμα δικαιοσύνης και ορθής κρίσης.
Γιατί επανάσταση σε αυτόν τον κόσμο είναι να μένεις ηθικός, δίκαιος και γενναίος!

Είσαι έτοιμος να αντέξεις;
Αξίζει γιατί τότε λέγεσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και δεν είσαι ένα άβουλο υπάκουο μαζοποιημένο ον.

( Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή (ολική, μερική ή αποσπασματική) με την προϋπόθεση αναγραφής της πηγής προέλευσης. )


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είδους Έλληνας είσαι;

Ω ΓΕΝΝΑΙΑ ΨΥΧΗ!

Μοναχικός σημαίνει Μοναδικός