Ζώα και παιδιά... Αγνές ψυχές με ιδιαίτερη επικοινωνία.


Αθώα πλάσματα! Αθώες ψυχές! Ζώα και παιδιά! Πόσα πολλά μπορεί να προσφέρει ο ένας στο άλλο αν συνυπάρξουν.

Στρες και άγχος... Εξαφανίζονται μαγικά!

Ο Δημήτρης γυρίζει από το σχολείο. Πίσω από την πόρτα στέκεται ο χαρούμενος χνουδωτός του φίλος, ο οποίος περιμένει με ανυπομονησία το χάδι του παιδιού. Μπαίνει μέσα. Ο σκύλος πέφτει κυριολεκτικά στην αγκαλιά του Δημήτρη! Αυτό ήταν.... Ο Δημήτρης αποφορτίστηκε από τη δύσκολη μέρα που είχε στο σχολείο. Το στρες και το άγχος που ένιωθε δευτερόλεπτα πριν εξαφανίστηκε. Τι γλυκός θεραπευτής που είναι το σκυλάκι του!

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα κατοικίδια μειώνουν το στρες και το άγχος. Επίσης βοηθούν τα παιδιά να συγκεντρωθούν και να ολοκληρώσουν τις σχολικές τους υποχρεώσεις χωρίς άγχος.


Αυτοπεποίθηση.
Η Κατερίνα ήταν ένα αδύναμο πλάσμα. Πάντα υποχωρητική και πάντα φοβισμένη. Οι γονείς της υιοθέτησαν ένα γατάκι. Από τη στιγμή που το γατάκι ήρθε σπίτι, η Κατερίνα το παρατηρούσε με αγάπη. Το γατάκι εξερευνούσε, μάθαινε, ήταν περίεργο, δε φοβόταν. Μέσα από τη φροντίδα του ζώου η Κατερίνα απέκτησε αυτοπεποίθηση. Αισθανόταν πιο δυνατή και άρχισε να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στο σπίτι και στο σχολείο.

Τα ζώα ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών μας. Μέσα από τη φροντίδα τους μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα και οργανωτικά.


Καλλιέργεια ενσυναίσθησης και σεβασμού.

Ο Κώστας είναι ένα υπερκινητικό παιδί με απίστευτη ενέργεια. Πάντα έχει όρεξη για παιχνίδι και ποτέ δε σέβεται τις ανάγκες των άλλων. Όταν οι γονείς του του έφεραν τον Τζακ ο Κώστας ενθουσιάστηκε! Ένας σκύλος δε θα κουράζεται ποτέ και θα παίζουν ατελείωτες ώρες. Και έτσι ήταν στην αρχή μέχρι που ο Τζακ αρρώστησε και ο Κώστας που είχε ήδη αναπτύξει ενσυναίσθηση , κατανόησε την αδυναμία του χνουδωτού του φίλου και περίμενε με υπομονή να ολοκληρώσει τη θεραπεία του για να γίνει καλά. Τον φρόντιζε και του έκανε παρέα μέχρι που ο Τζακ ένιωσε καλύτερα, ανέκτησε δυνάμεις και ήταν έτοιμος πάλι για δράση. Το παιδί όμως έμαθε να σέβεται τις ανάγκες του σκύλου ( που ήταν και μεγάλος σε ηλικία ) και δεν τον ξαναπίεσε ποτέ. Έπαιζε μαζί του σεβόμενος τις αντοχές του και τα όρια του.

Τα ζωάκια βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν ενσυναίσθηση. Κατανοούν τις ανάγκες ενός ζώου, σέβονται την προσωπικότητά του και δέχονται τα όρια του.



Ενίσχυση ανοσοποιητικού.

Τα παιδιά που μεγαλώνουν μαζί με ζώα, συνήθως έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και σπάνια αρρωσταίνουν. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Φιλανδία σε 397 παιδιά και δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιθεώρηση Pediatrics παιδιά που ζούσαν σε σπίτια με γάτες και σκύλους είχαν κατά 30 % μικρότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποια λοίμωξη του ανοσοποιητικού και σχεδόν 50 % μικρότερες πιθανότητες για ωτίτιδα.

Μαθαίνουν να διαχειρίζονται την απώλεια.

Τα παιδιά που έχουν ζωάκια μαθαίνουν να διαχειρίζονται την απώλεια και να κατανοούν τον κύκλο της ζωής.



Μαθαίνουμε στα παιδιά μας να αγαπάνε τα ζώα! Μαθαίνουμε στα παιδιά μας να σέβονται το περιβάλλον! Να λατρεύουν τη φύση και τα υπέροχα πλάσματα της!


Υιοθετούμε ένα αδέσποτο ζωάκι! 

Θα δώσουμε χαρά και προστασία σε ένα αθώο πλάσμα! Θα πάρουμε χαρά και αγάπη!
Θα διδάξουμε στα παιδιά μας σεβασμό, ανιδιοτελή προσφορά, αγάπη, ενσυναίσθηση και κατανόηση!
Ο κόσμος μας θα αλλάξει μέσα από το δικό μας φωτεινό παράδειγμα!

Ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος με μικρές καθημερινές αλλαγές!!
Διαβάστε επίσης:

Συντάκτης : Γιώτα Γρέκη

Εκπαιδευτικός, Ειδική Παιδαγωγός, Δασκάλα Γιόγκα, Εναλλακτική Θεραπεύτρια.




( Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή (ολική, μερική ή αποσπασματική) με την προϋπόθεση αναγραφής της πηγής προέλευσης.

Όσον αφορά στα ενυπόγραφα άρθρα επιτρέπεται η αναδημοσίευση ΜΟΝΟΝ κατόπιν αδείας του συγγραφέα.)














































































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είδους Έλληνας είσαι;

Ω ΓΕΝΝΑΙΑ ΨΥΧΗ!

Μοναχικός σημαίνει Μοναδικός