Ελευθερία σημαίνει ευτυχία! Ας μάθουμε να την κατακτάμε!



Ελευθερία! Τι σπουδαία λέξη! Περικλείει μέσα της τόσα νοήματα! Για να είσαι ελεύθερος πρέπει να είσαι γενναίος, απελευθερωμένος, ανυπότακτος, δυνατός και πρόθυμος να παλέψεις με τον ίδιο σου τον εαυτό.
Πόσοι όμως έχουν κατακτήσει την αληθινή ελευθερία; Και πόσοι είναι φαινομενικά ελεύθεροι;

Μεγαλώσαμε ακολουθώντας κανόνες. Στην πραγματικότητα οι απόψεις μας για τη ζωή μας έχουν επιβληθεί από γονείς, εκπαιδευτικό σύστημα, θρησκεία. Είναι οι λεγόμενες πεποιθήσεις. Οι πεποιθήσεις αυτές καθορίζουν τις επιλογές μας, την ηθικότητα μας, την καλοσύνη που έχουμε, την ανοχή και την ανεκτικότητα που μας αυτοκαταστρέφουν.

Έτσι λοιπόν μάθαμε να καταπιέζουμε και να καταπνίγουμε τα συναισθήματα μας, τη χαρά μας, τα θέλω μας, τα όνειρά μας για να υποταχθούμε στους κοινωνικούς κανόνες και στις επιταγές της κοινωνίας.

Μάθαμε να ανεχόμαστε την υποταγή, τη θυσία για να ικανοποιήσουμε άλλους, για να κάνουμε άλλους ευτυχισμένους και στερήσαμε από τη δική μας ψυχή, την ευτυχία. Δεχτήκαμε την καταπίεση, τη δέσμευση με άνισους όρους και οδηγηθήκαμε σε έναν απίστευτο πόνο που δεν μπορούσε να θεραπευτεί.

Κυρίως μάθαμε να χάνουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ώρα να ξεμάθουμε!!!
Είναι δύσκολο και ο δρόμος είναι ανηφορικός και γεμάτος εμπόδια. Όταν θα βγούμε από τη ζώνη άνεσης μας θα υποφέρουμε στην αρχή.

Στην πορεία όμως όταν θα κάνουμε τα πρώτα ανοδικά μας βήματα θα ανακαλύψουμε την πραγματική ευτυχία που μας προσφέρει η αίσθηση της ελευθερίας.

Η ελευθερία που μας οδηγεί να κάνουμε ΕΜΕΙΣ τις δικές μας επιλογές, να μην υποκύπτουμε σε κανόνες, κοινωνικές φόρμες και καθωσπρεπισμούς, πρότυπα σκέψης και συμπεριφοράς.

Επιλογές αποκλειστικά δικές μας οι οποίες θα μας βοηθήσουν να αναπτυχθούμε πνευματικά, να ανελιχθούμε ψυχικά, να δημιουργήσουμε έναν νέο ελεύθερο εαυτό ή μάλλον να ξαναβρούμε τον χαμένο μας εαυτό. Τον εαυτό που κρύψαμε για να τον προφυλάξουμε από τις επιθέσεις και τις απαιτήσεις για πλήρη χειραγώγηση που όλοι δεχτήκαμε από τους φορείς κοινωνικοποίησης. Δυστυχώς τον κρύψαμε τόσο βαθιά που στο τέλος ξεχάσαμε και την ύπαρξή του. Αλλά ευτυχώς πάντα υπάρχει μέσα μας αυτή η εσωτερική φωνή που προσπαθεί να μας υπενθυμίσει τι πραγματικά είμαστε.

Ας βρούμε λοιπόν αυτόν τον υπέροχο, μοναδικό, λαμπερό εαυτό και ας τον βγάλουμε προς τα έξω. Όχι για τους άλλους. Μόνο για εμάς! Οι ελεύθεροι άνθρωποι δε νοιάζονται για τις γνώμες των άλλων, δεν επιδιώκουν να είναι αρεστοί, δεν έχουν ανάγκη επιβεβαίωσης.
Γιατί είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!!!


Ο ελεύθερος άνθρωπος αγαπά πρώτα τον εαυτό του. Τον φροντίζει. Δέχεται δίπλα του μόνο ανθρώπους που δεν τον υποτιμούν. Βοηθά όμως τους πάντες όταν χρειαστεί χωρίς να χάνει την ελευθερία του και τον εαυτό του.


Απαλλάξου άνθρωπε από τα κοινωνικά στερεότυπα, από τους οικογενειακούς εκφοβισμούς, από την κριτική κάθε κακοπροαίρετου και ΖΗΣΕ. Βρες τον χαμένο, πληγωμένο σου εαυτό με εσωτερική εργασία και θεράπευσε τον.

Ελευθερία.....

Και για να είσαι ελεύθερος πρέπει να γίνεις ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ!! Να αποκτήσεις το δικό σου αξιακό σύστημα και να το σέβεσαι απόλυτα σε κάθε σου βήμα!!! Να μη το προδώσεις ποτέ!!!

Και να ορθώσεις ανάστημα!!! Σε ότι σε πνίγει, σε ότι σε υποτιμά και να αναλάβεις τις ευθύνες των πράξεών σου.....

Ανάστημα σε όλους.... σχέσεις, εργοδότες, κράτος, δόγματα και.... και... και.....
  
Να μη φοβάσαι τίποτα και Κανέναν!

Και μόνο τότε σου αξίζει να λέγεσαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!!!!


Ακολούθησε τα πολύτιμα Δελφικά παραγγέλματα : "Γνώθι σαυτόν" ("Γνώρισε τον εαυτό σου") και "Σαυτόν ίσθι" ("Να είσαι ο εαυτός σου") και γίνε πάλι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!



Ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος με μικρές καθημερινές αλλαγές!!

Διαβάστε επίσης:



Συντάκτης : Γιώτα Γρέκη

Εκπαιδευτικός, Ειδική Παιδαγωγός, Δασκάλα Γιόγκα, Εναλλακτική Θεραπεύτρια.




( Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή (ολική, μερική ή αποσπασματική) με την προϋπόθεση αναγραφής της πηγής προέλευσης.

Όσον αφορά στα ενυπόγραφα άρθρα επιτρέπεται η αναδημοσίευση ΜΟΝΟΝ κατόπιν αδείας του συγγραφέα.)






















































































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είδους Έλληνας είσαι;

Ω ΓΕΝΝΑΙΑ ΨΥΧΗ!

Μοναχικός σημαίνει Μοναδικός